EAK-koulutus

Moottoripyöräilyn tuki ry  järjestää kaudella 2020 ennakoivan ajon koulutuskursseja katumotoristeille. Kursseilla käydään läpi moottoripyörän hallinnan teoria eri tilanteissa ja harjoitellaan ohjatusti käytännön harjoittelut.

Yhdistyksen kouluttajat ovat vuosia moottoripyöräilyä harrastaneita katumotoristeja, jotka ovat suorittaneet Liikenneturvan järjestämän ennakoivan ajon kouluttajakurssin hyväksytysti. Lisäksi kurssilla toimii apuopettajia. Osalla kuljettajista on myös kilpailukokemusta. Ennakoivan ajon kouluttajakurssin ovat suorittaneet yhdistyksestä Niko Levälampi, Tuomo Kuitunen, Jukka Relander, Ilse Kokkonen, Kalle Verho, Sammy Vahalinna, Kari Jalava ja Jussi Mäkelä. Ari Suoniemi toimii myös kouluttajana tapahtumissamme.

Apuopettajina toimivat yhdistyksen muut jäsenet ovat myös kokeneita motoristeja, koulutusvastuu tapahtumassa kuitenkin kouluttajakurssin suorittaneilla kouluttajilla.

Kursseille otetaan 8 henkeä ilmoittautumisjärjestyksessä kurssia kohden. Yhtä kouluttajaa kohden enintään viisi koulutettavaa.

 

Koulutus tulee myyntiin kauppaan päivämäärien varmistuttua.

Tapahtumat järjestetään   moottoriradalla erillisenä tapahtumana.

Ohessa alustava ohjelma. Tarkemmat ohjelmat sisältöineen tullaan antamaan lähempänä ajankohtaa. Alla oleva ohjelma koskee radalla tapahtuvaa käytännön harjoittelua.

Teoria pidetään tuntia ennen varsinaisen ajoharjoitteluosuuden alkua,

Käytännön harjoitteissa käydään läpi muun muassa seuraavia harjoitteita:

– kaarreajo
– jarrutus
– vastaohjaus
– pujottelu
– hidasajo
– porttipujottelu
– ympyrä
– kasi